اقتصاد انرژی

صفحه ما در رسانه های اجتماعی

سه‌شنبه 16 خرداد 1402
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
خانه ویژه
https://eghtesadenergyonline.ir/?p=15833

انتقاد پلیمری‌ها از طرح جدید مدیریت بازار محصولات پتروشیمی

23 آذر 1400 ساعت 17:17
پتروشیمی‌ها افزون بر نیاز داخلی منابع ارزی تأمین می‌کنند

در نشست خبری فعالین صنعت پلیمر عنوان شد: در برخی از گریدهای پتروشیمی سقف خرید را اجرا کردند اما کف عرضه را تغییر نداده اند که باعث شده با وجود نوسانات مثبت بازار نفت، در بازارهای داخلی دچار رقابت با هم شویم.

به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از ایلنا، سعید ترکمان در نشستی خبری با اشاره به شیوه جدید مدیریت بازار محصولات پتروشیمی، اظهار داشت: از ابتدای مهرماه طرحی پیشنهادی مطرح شد تا مدیریت بازار پتروشیمی‌ها و کامودیتی‌ها با ۲۵ ابزار انجام شود.

وی گفت: اگرچه تاکید شده بود که بدون نظر ذی‌نفعان این طرح اجرا نخواهد شد، اما بخش‌هایی از این طرح در حال انجام است.

رئیس هیات مدیره انجمن پلیمر تاکید کرد: اگرچه این طرح درستی است، اما ممکن است در اجرا یا زمان انجام آن تصمیم درستی گرفته نشده باشد.

وی گفت: تاکنون حتی یک نامه رسمی از پیش‌نویس این طرح دریافت نکرده‌ایم که این موضوع ما را نگران کرده است اما براساس صحبت‌هایی که در جلسات عنوان می شود، پتروشیمی‌ها مکلف هستند تمام فروش خود را برای جلوگیری از خام فروشی در بورس کالا عرضه کرده و در صورت وجود مازاد اجازه صادرات داشته باشند.

وی تصریح کرد: در برخی از گریدها، سقف خرید را اجرا کردند اما کف عرضه را تغییر نداده اند که این مهندسی گرید است و باعث شده با وجود نوسانات مثبت بازار نفت، در بازارهای داخلی دچار رقابت با هم شویم.

ترکمان گفت: در بعضی کالاها التهاب اتفاق نیفتاده و رقابت ایجاد شده  به طوری که رقابت ۳۰ درصدی را شاهدیم، اما در هر حال نگرانی تعجیل در اجرای طرحی هستیم که نهایی نشده است.

وی یاداور شد: محصولات پتروشیمی تحریمی و قابل رهگیری هستند بنابراین باید ۲۵ درصد زیر قیمت جهانی عرضه شوند و از سوی دیگر دچار دامپینگ می شوند.

ترکمان با بیان اینکه پتروشیمی‌ها دوست ندارند مشخص شود که چه مقدار خام‌فروشی دارند، گفت: وقتی پتروشیمی‌ها اعلام می‌کنند که ۱۵میلیارد دلار صادرات و ارزآوری داشته‌اند باید توجه داشت که بخش عمده آن خام‌فروشی است که نه ارزش افزوده‌ای ایجاد می کند و نه اشتغال‌زایی داشته است، بلکه مواد خامی است که بدون ایجاد ارزش افزوده و با پایین‌ترین قیمت در یک زنجیره، به فروش رفته است.

وی ادامه داد: پتروشیمی‌های کشور ۸میلیون تن مواد پلیمری تولید می‌کنند که از این رقم، ۳.۴میلیون تن به تولیدکنندگان محصولات تکمیلی داده می شود، تولیدکنندگان محصولات تکمیلی با ایجاد ارزش افزوده و تولید محصولاتی که بیش از ۱۰۰۰ دلار در هر تن قیمت دارند، علاوه بر تأمین نیاز داخل، سالانه ۲.۵ میلیارد دلار نیز صادرات دارند؛ بقیه آن ۸ میلیون تن که به صورت خام صادر می‌شود نیز حدود ۳ میلیارد دلار ارزآوری دارد.

رئیس هیات مدیره انجمن پلیمر با اشاره به اینکه اشتغال صنعت پلمیر کشور از مرز ۸۵۰ هزار نفر عبور کرده، گفت: اگر مشکلات و موانع پیش‌روی صنعت پلیمر و تولیدکنندگان محصولات تکمیلی رفع شود، می‌توانیم در زمانی کوتاه، اشتغال صنعت پلیمر ایران را به مرز ۲ میلیون شغل برسانیم و این افزایش بیش از یک‌میلیون شغل در بخش صنعت، تأثیر بسزایی در اقتصاد کشور خواهد داشت.

رئیس هیات مدیره انجمن پلیمر گفت: با توجه به کنترل کرونا و افزایش قیمت محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی، صادرات ۲.۵ میلیارد دلاری محصولات پلیمری برای سال جاری قابل پیش‌بینی است.

وی درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات پلیمری، گفت: ۳.۴ میلیون تن از ظرفیت ۹۰ میلیون تنی محصولات پتروشیمی کشور مربوط به محصولات پلیمری است که در بورس کالا عرضه می‌شود و ۲.۵ میلیارد دلار صادرات انجام می شود. همچنین اشتغال ۸۵۰ هزار نفر را به دنبال داشته است.

دینی ترکمانی ادامه داد: امسال از صادرات ۲.۵ میلیارد دلار صادرات عبور خواهیم کرد.

وی همچنین بیان داشت: نرخ خوراک در لایحه بودجه سال جاری تغییری نداشته است.

وی با بیان اینکه ما ۱۲ میلیون پروانه بهره برداری داریم، گفت: صنعت پلیمر براحتی می تواند اشتغال را به رقم ۲ میلیون نفر برساند. بنابراین هر قدر موانع کم شود، در حوزه اشتغال و ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت اتفاقات خوبی خواهد افتاد.

سعید زمان زاده، نیز گفت: به طور مثال در پلی اتیلن پایپ گرید در دو سال گذشته آرامشی بر بازار جاکم بوده که با شروع بخش اول این طرح، این آرامش بازار برهم خورده و تا ۶ درصد شاهد رقابت در زمان عرضه هستیم؛ شاید بهتر بود ابتدا سهمیه‌ها را برمی‌داشتیم و ظرفیت عرضه‌ها را افزایش می‌دادیم.

زمان زاده با بیان اینکه در گذشته مدیریت عرضه، کنترل تقاضا بود تا مواد اولیه به درستی به دست مصرف‌کننده برسد، گفت:  به نظر می‌رسد این طرح معکوس عمل می‌کند و تقاضا را آزاد می‌گذاریم.

وی افزود: احتمال دارد اجرای طرحی با پیچیدگی‌های فراوان به انحراف کشیده شود؛ سوابق گذشته هم نشان می‌دهد طرح‌هایی که مشکل دارد، آسیب اصلی را به پایین دست و صنایع تکمیلی می‌زند.

در ادامه برمک قنبر پور نیز با بیان اینکه،  این طرح به جای مدیریت تقاضا بر مدیریت عرضه متمرکز است که البته روی کاغذ منفی نیست،  به طرح افق که در آبان سال ۹۸ مطرح شد، اشاره و اظهار داشت: بر اساس این طرح سهمیه‌بندی‌ها بر اساس تولید واقعی متمرکز بوده که مزایا و معایبی داشته است. متغیرهای این طرح در مدیریت تقاضا بسیار کمتر از طرح جدید است.

وی با بیان اینکه طرح افق از زمان ابلاغ تا اجرا چندین ماه طول کشید، افزود: اکنون این سوال مطرح است که چطور می توان طرح جدید را با این حجم از متغیر بدون اجرای پلکانی به سرانجام رساند؟

عضو هیات مدیره انجمن پلیمر گفت: بخش عمده نگرانی ما به لحاظ فنی و هم قانونی است، بر اساس قانون بهبود فصای کسب و کار دولت در طرح‌های مختلف باید با ذی‌نفعان مشورت کند.

وی خاطرنشان کرد: بخش دیگر نگرانی ما این است که متغیرها درست کنترل نشده و طرح شتاب‌زده اجرا شود و این موضوع مشکلاتی برای صنایع پایین‌دستی ایجاد کند.

قنبرپور تاکید کرد: پیکره صنعت آسیب‌پذیر است و توقع داریم دولت با برخورد علمی و روش پلکانی طرح را پیش ببرد تا ذی‌نفعان آماده شده و بازخورد مشکلات را شناسایی کنیم.

وی با اشاره به اینکه برخی محصولات دچار کسری عرضه و برخی مازاد عرضه هستند، گفت: اگر کف عرضه را تغییر ندهیم و سقف تقاضا را برداریم، باعث افزایش قیمت محصولات خواهد شد و بر کل زنجیره اثر می‌گذارد، ضمن اینکه منجر به ایجاد مشکل در معیشت مردم شده و فقط سود پتروشیمی‌ها را افزایش خواهد داد و این عادلانه نیست.

وی یاداور شد: در هر حال ما از ابتدای تاسیس پتروشیمی ها شاهد رانت در توزیع مواد اولیه بوده ایم برخی مواقع به مرور اوضاع بهتر شده اما دوباره به حالت قبل بازگشته است.

قنبرپور گفت:  طرح جدید حتی اگر صحیح هم باشد پتروشیمی ها خود را ملزم به اجرا نمی دانند چون دولتی نیستند.

🖨
برچسب: پتروشیمیپلیمرتیتر

مطالب مرتبط

زغال سنگ
بازار انرژی

بزرگترين نيروگاه جذب کربن از هوا در آسيا راه‌اندازي شد

توسط Dr.ehsan poori
13 خرداد 1402
0

به گزارش اقتصادانرژی ، خبرگزاری آریا؛ شرکت سرمایه گذاری انرژی چین (China Energy) اعلام کرد: بزرگترین تاسیسات جذب، استفاده و...

سد تهران
آب و برق

افزایش ۵۹ درصدی آب سد‌های استان خوزستان نسبت به سال گذشته

توسط Dr.ehsan poori
13 خرداد 1402
0

به گزارش اقتصادانرژی ، عباس صدریان فر، مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال...

نوشته بعدی
مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت

آرشیو
افزایش نرخ دلار و ضرورت ثبات قیمت ها در حمایت از تولید
راهکار محققان MIT برای تبدیل پسماندهای پلیمری به مواد ساده تر با فناوری جدید
اختصاصی/ فروش تضمینی در قراردادهای فراسرزمینی

آخرین اخبار

بزرگترين نيروگاه جذب کربن از هوا در آسيا راه‌اندازي شد

افزایش ۵۹ درصدی آب سد‌های استان خوزستان نسبت به سال گذشته

حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان حوزه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته

به گفته منابع اوپک‌پلاس
احتمال تعمیق کاهش عرضه اوپک‌پلاس قوت گرفت

عرضه ۳۰ هزار تن گاز مایع در تالار بین الملل بورس انرژی

دستاورد بزرگ دانشمند ایرانی/ انتقال شگفت‌انگیز انرژی از فضا به زمین برای اولین بار/ عکس

رشد ۸ هزار واحدی شاخص بورس در نخستین روز معاملاتی هفته

ابلاغیه سازمان بورس درباره پخش آنلاین مجامع عمومی

دبیرکل شورای هماهنگی بانک‌ها
سود وام بانک‌های بورسی و دولتی به کارمندان بدون اسثتنا ۱۰ درصد بود

مدیرعامل بورس تهران:
قرارداد آتی تک سهم و بازار آتی ETF‌ها راه اندازی می‌شود

افزایش سهم ایران در تجارت انرژی با واردات گاز از ترکمنستان

افت بیش از ۴۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت اوپک در مه ۲۰۲۳

سود غیرعملیاتی پتروشیمی غدیر به دارایی با کیفیت مبدل شد

تمدید ۳ ساله گواهینامه‌های استاندارد یکپارچه شرکت ملی حفاری

نماینده ولی فقیه در استان: مساله اصلی سمنان آب است

برگزاری نشست اوپک و اوپک‌پلاس ۱۳ و ۱۴ خرداد در وین

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان:
۲۵۰ مگاولت آمپر ظرفیت جدید برق در ایذه و باغملک وارد مدار می‌شود

رییس کمیسیون عمران شورای شهر عنوان کرد
ورود سرمایه‌گذاران به ساخت جایگاه‌های سوخت کوچک مقیاس در پایتخت

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز عنوان کرد
تامین برق مراکز حساس از ژنراتور پشتیبان در صورت بروز حادثه

تسهیل واردات انرژی پاکستان از ایران

  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • RSS
  • آرشیو
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی

تمامی حقوق پایگاه خبری اقتصاد انرژی محفوظ است