اقتصاد انرژی

صفحه ما در رسانه های اجتماعی

سه‌شنبه 16 خرداد 1402
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
خانه بازار انرژی
https://eghtesadenergyonline.ir/?p=18821

آژانس بین‌المللی انرژی
قیمت بالای نفت تهدیدی برای احیای اقتصادی است

23 تیر 1401 ساعت 11:59
آژانس بین‌المللی انرژیقیمت بالای نفت تهدیدی برای احیای اقتصادی است

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) اعلام کرد قیمت‌های نفت، ریسک بالایی برای احیای اقتصاد جهانی ایجاد کرده و سیگنال‌هایی دیده می‌شود که هزینه‌های بالای سوخت ضربه خود را به رشد تقاضا زده‌اند.

به گزارش اقتصاد انرژی، آژانس بین‌المللی انرژی پیش بینی خود از مصرف نفت در سال میلادی جاری و آینده را در پی نگرانی‌های رو به رشد از وقوع رکود، کاهش داد و هشدار داد قیمت‌های بالا، ثبات در اقتصادهای نوظهور را تهدید می‌کنند. با این حال، ضعف تقاضا با محدود شدن عرضه در نتیجه تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه و افت ظرفیت مازاد تولید اوپک پلاس، جبران شده است.

این آژانس در گزارش ماهانه خود اعلام کرد: به ندرت دورنمای بازار نفت به این حد مبهم بوده است. وخامت دورنمای اقتصاد کلان و نگرانی‌ها از وقوع رکود، بر فضای بازار تاثیر منفی گذاشته است و همزمان، ریسک‌های بخش عرضه همچنان ادامه دارد.

قیمت‌های نفت خام با وجود عقب نشینی اخیر، نزدیک ۱۰۰ دلار در هر بشکه مانده است زیرا عرضه جهانی و زیرساخت پالایش با بهبود تقاضا برای سوخت در دوران پساکرونا، برابری نکرده است. ذخایر نفت به شکل نگران‌کننده‌ای اندک هستند و تحریم‌ها علیه روسیه که پس از حمله نظامی مسکو به اوکراین وضع شدند، جریان‌های تجارت انرژی را به شکل قابل توجهی تهدید می‌کنند.

با افزایش کم سابقه قیمت بنزین که به تورم دامن زده است، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، در آستانه سفر به خاورمیانه که شامل توقف در عربستان سعودی است، از تولیدکنندگان نفت این منطقه خواسته است شیرهای نفت خود را باز کنند.

با این حال سعودی‌ها و امارات متحده عربی – تنها اعضای اوپک که قادر به افزایش تولید هستند- ظرفیت چندانی برای افزایش سریع‌تر تولید ندارند. آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد ظرفیت مازاد تولید در این دو کشور تولیدکننده تا اوت حدود ۲.۲ میلیون بشکه در روز خواهد بود. با توجه به این که ظرفیت مازاد تولید موجود در بخش بالادستی و پایین دستی به شدت افت کرده است، شاید لازم باشد تدابیری در بخش تقاضا انجام شود تا میزان مصرف کاهش داده شود. بدون سیاست مداخله در مصرف انرژی، این ریسک وجود دارد که اقتصاد جهانی از مسیر بهبود، منحرف شود.

آژانس بین‌المللی انرژی برآوردش از تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی جاری را کاهش داد و ۱.۷ میلیون بشکه در روز معادل ۱.۸ درصد، برآورد کرد. میانگین مصرف در سال ۲۰۲۲ به ۹۹.۲ میلیون بشکه در روز می‌رسد و سپس در سال ۲۰۲۳ به میزان ۲.۱ میلیون بشکه در روز رشد کرده و از سطح مصرف در دوران پیش از شیوع کرونا عبور می‌کند.

با تیره شدن دورنمای تقاضا برای نفت و پیش‌بینی‌ها از رشد تولید نفت خارج از اوپک، آژانس بین‌المللی انرژی انتظار دارد ذخایر در نیمه دوم سال جایگزین شوند.

همزمان آژانس بین‌المللی انرژی انتظاراتش از تاثیر تحریم‌ها بر عرضه نفت روسیه را به شکل قابل توجهی تعدیل کرد. این آژانس در ماه‌های نخست جنگ در اوکراین، پیش بینی کرده بود صادرات نفت روسیه به میزان یک چهارم کاهش پیدا خواهد کرد. اما تولید روسیه ماه میلادی گذشته به ۱۱.۰۷ میلیون بشکه در روز رشد کرد که تنها ۳۳۰ هزار بشکه در روز کمتر از سطح پیش از آغاز جنگ بود.

بر اساس گزارش بلومبرگ، این آژانس همچنان پیش بینی می‌کند که تولید روسیه در ماه‌های آینده حدود سه میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده و در ابتدای سال میلادی آینده به ۸.۷ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

🖨
برچسب: احیای اقتصادیقیمت بالای نفت

مطالب مرتبط

زغال سنگ
بازار انرژی

بزرگترين نيروگاه جذب کربن از هوا در آسيا راه‌اندازي شد

توسط Dr.ehsan poori
13 خرداد 1402
0

به گزارش اقتصادانرژی ، خبرگزاری آریا؛ شرکت سرمایه گذاری انرژی چین (China Energy) اعلام کرد: بزرگترین تاسیسات جذب، استفاده و...

اوپک
بازار انرژی

احتمال تعمیق کاهش عرضه اوپک‌پلاس قوت گرفت

توسط زینب گرامی
13 خرداد 1402
0

به گزارش اقتصادانرژی به نقل از رویترز از وین، سه منبع روز جمعه (۱۲ خردادماه) به رویترز گفتند: با توجه به...

نوشته بعدی
مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت

آرشیو
افزایش نرخ دلار و ضرورت ثبات قیمت ها در حمایت از تولید
راهکار محققان MIT برای تبدیل پسماندهای پلیمری به مواد ساده تر با فناوری جدید
اختصاصی/ فروش تضمینی در قراردادهای فراسرزمینی

آخرین اخبار

بزرگترين نيروگاه جذب کربن از هوا در آسيا راه‌اندازي شد

افزایش ۵۹ درصدی آب سد‌های استان خوزستان نسبت به سال گذشته

حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان حوزه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته

به گفته منابع اوپک‌پلاس
احتمال تعمیق کاهش عرضه اوپک‌پلاس قوت گرفت

عرضه ۳۰ هزار تن گاز مایع در تالار بین الملل بورس انرژی

دستاورد بزرگ دانشمند ایرانی/ انتقال شگفت‌انگیز انرژی از فضا به زمین برای اولین بار/ عکس

رشد ۸ هزار واحدی شاخص بورس در نخستین روز معاملاتی هفته

ابلاغیه سازمان بورس درباره پخش آنلاین مجامع عمومی

دبیرکل شورای هماهنگی بانک‌ها
سود وام بانک‌های بورسی و دولتی به کارمندان بدون اسثتنا ۱۰ درصد بود

مدیرعامل بورس تهران:
قرارداد آتی تک سهم و بازار آتی ETF‌ها راه اندازی می‌شود

افزایش سهم ایران در تجارت انرژی با واردات گاز از ترکمنستان

افت بیش از ۴۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت اوپک در مه ۲۰۲۳

سود غیرعملیاتی پتروشیمی غدیر به دارایی با کیفیت مبدل شد

تمدید ۳ ساله گواهینامه‌های استاندارد یکپارچه شرکت ملی حفاری

نماینده ولی فقیه در استان: مساله اصلی سمنان آب است

برگزاری نشست اوپک و اوپک‌پلاس ۱۳ و ۱۴ خرداد در وین

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان:
۲۵۰ مگاولت آمپر ظرفیت جدید برق در ایذه و باغملک وارد مدار می‌شود

رییس کمیسیون عمران شورای شهر عنوان کرد
ورود سرمایه‌گذاران به ساخت جایگاه‌های سوخت کوچک مقیاس در پایتخت

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز عنوان کرد
تامین برق مراکز حساس از ژنراتور پشتیبان در صورت بروز حادثه

تسهیل واردات انرژی پاکستان از ایران

  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • RSS
  • آرشیو
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی

تمامی حقوق پایگاه خبری اقتصاد انرژی محفوظ است