اقتصاد انرژی

صفحه ما در رسانه های اجتماعی

سه‌شنبه 8 فروردین 1402
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
خانه آب و برق
https://eghtesadenergy.ir/?p=28095

رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو:
کاهش 50 درصدی پوشش سطحی یخچال‌های طبیعی کشور

23 اسفند 1401 ساعت 08:53
یخچال طبیعی

رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو گفت: تغییرات اقلیمی سبب شده از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ پوشش سطحی یخچال‌های طبیعی کشور که منبع تامین آب رودخانه‌ها هستند، حدود ۵۰ درصد کاهش یابد.

اقتصاد انرژی و به نقل از ایرنا ؛ «محمدرضا کاویانپور» روز دوشنبه در نشست خبری در پاسخ به سوال افزود: کاهش این میزان از پوشش سطحی یخچال‌های کشور سبب شده آورد رودخانه‌ها کاهش یابد و برخی رودخانه‌ها نیز خشک شوند.

وی در باره اثرات تغییر اقلیم و ضرورت ایجاد یک مرکز پژوهشی در این زمینه افزود: البته اثرات تغییر اقلیم متفاوت است و بخش‌های مختلفی در کشور را شامل می‌شود.

رئیس موسسه تحقیقات آب خاطرنشان کرد: بخش از اثرات آن زیست محیطی است که مسئول آن سازمان حفاظت از محیط زیست است و بخشی هم مربوط به سایر دستگاه‌ها است که آنها باید رسیدگی کنند.

کاوپانپور گفت: بخش مربوط به تغییرات آبی در موسسه تحقیقات آب دنبال می‌شود و اقدام‌های لازم و مطالعات آن در حال انجام است.

وی در ادامه به معرفی موسسه تحقیقات آب پرداخت و افزود: موسسه تحقیقات آب با قدمتی ۵۰ ساله مطالعات و تحقیقات زیادی تاکنون در زمینه منابع آبی کشور انجام داده است.

رئیس موسسه تحقیقات آب ادامه داد: موسسه با داشتن دو پژوهشکده منابع آبی و پژوهشکده مهندسی هیدرولیک و محیط‌های آبی موفق به انجام تحقیقات در این زمینه‌ها شده است.

کاویانپور خاطرنشان کرد: موسسه تحقیقات آب تاکنون ۲۹۰ پروژه در زمینه سدهای کشور انجام داده که وضعیت سدها، مخازن آنها و مطالعات در زمینه سدهای کشور را دربرمی گیرد.

وی با بیان اینکه گذشت سال‌های طولانی از زمان احداث برخی سدها منجر به افزایش سن آنها و بروز برخی مشکلات شده که تلاش برای علاج بخشی و ارائه راهکارهای لازم توسط پژوهشکده هیدرولیک انجام می‌شود.

رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو از استقرار تیم‌های پایش کیفی در برخی سدهای کشور خبر داد و گفت: این تیم‌ها به بررسی وضعیت کیفی سدها پرداخته و راهکارهای لازم را بررسی می‌کنند.

کاویانپور بررسی رفتار رودخانه‌های کشور را از دیگر فعالیت‌های پژوهشکده هیدرولیک برشمرد و خاطرنشان ساخت: رودخانه‌ها منبع مهم در تغذیه سدها هستند و بررسی رفتار آنها و تغییراتی که ایجاد می‌شود اثرات مهمی در منابع آبی کشور دارند که مطالعات لازم در این باره در پژوهشکده انجام می‌گیرد.

وی پژوهشکده منابع آبی را محلی برای انجام مطالعات در زمینه مدیریت مصارف و تخصیص‌های آبی برشمرد و گفت: طرح‌های کلان ملی در زمینه تخصیص حوضه‌های آبریز در این پژوهشکده در حال انجام است.

رئیس موسسه تحقیقات آب جمع‌آوری داده‌های آبی را یکی از فعالیت‌های مهم دانست و خاطرنشان ساخت: استفاده از سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی برای استفاده در منابع آبی کشور در پژوهشکده منابع آبی صورت می‌گیرد.

کاویانپور ادامه داد: موسسه در کنار این دو پژوهشکده چند مرکز مهم نیز دارد که مهم‌ترین آنها مرکز مطالعات و تحقیقات دریای خزر است.

وی رفتارشناسی دریای خزر، بررسی مسائل مرتبط با این دریا را از جمله فعالیت‌های این مرکز دانست و افزود: دریای خزر به واسطه داشتن مرز مشترک با چند استان و برخی کشورهای شمالی همسایه از اهمیت بالایی برخوردار است که ضرورت این مرکز را دوچندان می‌سازد.

رئیس موسسه تحقیقات آب گفت: تغییرات دریای خزر در طول ۱۰ سال گذشته توسط مراکز بین‌المللی مورد مطالعه قرار گرفته، در داخل کشور نیز تحقیقاتی روی این موضوع صورت گرفته و برای بخش‌های ذی‌ربط برنامه‌هایی تدوین شده است.

کاویان‌پور خاطرنشان کرد: بر اساس آنچه ترسیم شده شاهد کاهش تراز آب دریای خزر هستیم که برای این موضوع نیز برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته است.

وی آب ادامه داد: اثرات کاهش تراز دریای خزر در کشورهای مختلف متفاوت است و دلایل متفاوتی بر این موضوع نقش دارد هر کدام از این کشورها چاره‌جویی‌هایی را انجام داده‌اند و ما نیز به دنبال ارائه گزارش‌های به روز از تغییرات هستیم و همکاری بین‌المللی در این عرصه وجود دارد.

رئیس موسسه تحقیقات آب با بیان این‌که کاهش تراز دریای خزر مربوط به تغییرات الگوی آب و هوایی می‌شود گفت: در سال گذشته ۱.۴ درجه افزایش دما را نسبت به درازمدت شاهد بودیم بر اساس آنچه در مطالعات وجود دارد تغییر اقلیم یکی از دلایل اصلی این بخش که در مقالات مختلف نیز به آن اشاره شده است.

کاویانپور مرکز تحقیقات و مطالعات آب و فاضلاب و مرکز مطالعات و تحقیقات سازندهای سخت را از دیگر مرکزهای مهم وابسته به موسسه برشمرد و خاطرنشان ساخـت: مطالعات مربوط به آب‌های ژرف در مرکز مطالعات سازندهای سخت انجام می‌شود.

وی ادامه داد: محدوده‌های زرد کوه بختیاری، شمال شرق کشور، زاگرس مرکزی، کرمانشاه و کردستان دارای سازندهای سختی هستند که با انجام مطالعه دقیق می‌توان از آنها برای کشور آب تولید کرد.

رئیس موسسه تحقیقات آب افزود: ساختارهای آهکی و سازندهای سخت منابع مهمی برای تامین آب به شمار می‌روند.

کاویانپور انجام تحقیقات در زمینه استفاده از پساب، بازچرخانی آب، آب شیرین‌کن‌ها و آب‌های نامتعارف در مرکز مطالعات و تحقیقات آب و فاضلاب صورت می‌گیرد.

کاویان‌پور در خصوص نیاز کشور به سدسازی و علت احداث سدهای جدید خاطرنشان کرد: عمر سدسازی در کشور ما طولانی نیست سدسازی یک برنامه توسعه‌ای بود که گام‌های آن بعد از انقلاب برداشته شد و تصمیم‌گیری در مورد این‌که سدی تخریب شود و یا خیر نیاز به مطالعات زیادی دارد؛ لذا باید ابتدا مطالعات لازم صورت گیرد و بعد از آن در این رابطه تصمیم‌گیری شود.

رئیس موسسه تحقیقات آب با بیان این‌که منابع تجدید شونده در ایران حدود ۲۵ درصد متوسط جهانی است، افزود: پتانسیل‌های کمی برای جمع‌آوری آب در ایران موجود است در مناطقی مربوط به زاگرس مرکزی و البرز امکان بیشتری برای ذخیره آب وجود دارد. با توجه به این‌که در طول سال ۲۵۰ میلی‌متر بارش در کشور آن هم در مناطق مختلف صورت می‌گیرد نیازمند ذخیره آب هستیم.

به گفته وی در طول ۱۰۰ سال گذشته میانگین بارش‌ها ۱۴ درصد کاهش یافته و در این بین شاهد افزایش ۱.۵ درجه‌ای افزایش دما نیز هستیم.

کاویان‌پور با تاکید بر اینکه جایگاه ایران در کمربند خشک جهان گویای کاهش بارش‌ها و افزایش دما است، ادامه داد: در طول ۱۰ سال گذشته به جز سال ۱۳۹۸ الگوی بارش‌ها در ایران منفی بود و شاهد آمار کاهشی عجیبی در این حوزه بودیم.

رئیس موسسه تحقیقات آب گفت: در شرایطی که منابع آب عدم قطعیت دارد، داشتن ساختارهایی که بتواند برای مدتی به شما قدرت انعطاف بدهد تا دوران خشکسالی را که معلوم نیست چه میزان طول می‌کشد لازم است به طور مثال در همدان که پایتخت باستانی ایران بود شاهد خشکسالی هستیم همچنین در چرخه نیز که یکی از پرآب‌ترین مناطق کشور شناخته می‌شد کاهش شدید بارندگی‌ها اتفاق افتاده است.

وی در پاسخ به بر اینکه چه میزان سد در کشور نیاز است، خاطرنشان کرد: تعداد سدهایی که ممکن است برای مهار سیلاب، تامین آب شرب و یا کشاورزی باشد اکنون روند منطقی را طی می‌کند باید توجه داشت که در شرایط فعلی کشور به سمت آب‌های نامتعارف، استفاده از پساب برای صنعت و کشاورزی رفته است که همین مساله می‌تواند بخشی از نیازها را پاسخ دهد.

رئیس موسسه تحقیقات آب با اشاره به لزوم فرهنگ سازی و بالابردن ارزش آب در نگاه مردم گفت: در همین راستا از تاریخ ۱۷ اسفندماه تا دوم فروردین‌ماه جشنواره آب را برگزار کرده‌ایم تا بتوانیم با انجام اقدام‌های فرهنگی اهمیت آب را نشان دهیم.

🖨
برچسب: تغییرات اقلیمیرفتارشناسی دریایی خزرمهندسی هیدرولیک

مطالب مرتبط

قیمت نفت
اسلایدر

قیمت نفت در مسیر کاهش قیمت

توسط Dr.ehsan poori
3 فروردین 1402
0

به گزارش اقتصادانرژی، بهای معاملات نفت برنت ۶۶ سنت معادل ۰.۹ درصد کاهش یافت و به ۷۶ دلار و سه سنت...

گاز پارس جنوبی
نفت و گاز

ایجاد تاسیسات فشارافزایی برای ۱۳ پالایشگاه پارس جنوبی

توسط Dr.ehsan poori
3 فروردین 1402
0

به گزارش اقتصادانرژی، امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال " مهار تورم و رشد تولید" نامگذاری...

نوشته بعدی
مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت

آرشیو
افزایش نرخ دلار و ضرورت ثبات قیمت ها در حمایت از تولید
راهکار محققان MIT برای تبدیل پسماندهای پلیمری به مواد ساده تر با فناوری جدید
اختصاصی/ فروش تضمینی در قراردادهای فراسرزمینی

آخرین اخبار

قیمت نفت در مسیر کاهش قیمت

ایجاد تاسیسات فشارافزایی برای ۱۳ پالایشگاه پارس جنوبی

پیام مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری به مناسبت روز صنعت نفت

ثبت رکورد تولید روزانه ۷۰۶ میلیون متر مکعب گاز در پارس جنوبی

صادرات نفت آمریکا به اروپا رکورد زد

معامله ۳.۳ میلیون تن انواع محصول در بورس کالا

مسائل آب کشور در جلسه‌ای به ریاست معاون اول رئیس جمهور بررسی شد

قیمت جهانی نفت امروز 27 اسفند 1401

بازار ۲.۵ میلیارد دلاری در صنعت پتروشیمی برای دانش‌بنیان‌ها

رکورد روزانه تولید بریکت گرم در صبافولاد خلیج فارس شکسته شد

براي اولين بار در كشور، توسعه و توليد گرید HMI با قابلیت جایگزینی گریدهای پلی‌پروپیلن توسط شركت پتروشیمی جم انجام شد

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی؛ بومی سازی کاتالیست ها تا پایان دولت سیزدهم
بومی سازی کاتالیست ها تا پایان دولت سیزدهم

دستور رئیس جمهور مبنی بر تخفیف ۷۰ درصدی قبوض گاز اعمال شود

گشایش‌ دفتر پتروشیمی کارون در پارک فناوری پردیس

با افتتاح پروژه جدید پالایشگاهی در روز جمعه
روزانه ۲۱۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه می‌شود

نرخ تسعیر ارز شرکت‌های پالایشی‌ و پتروشیمی‌ها ابلاغ شد

شفافیت در معاملات نفت خام با گواهی سپرده نفت در ‎بورس انرژی ایران

۳۳ هزار و ۵۹۱ تن فرآورده هیدروکربوری روی میز بورس انرژی

معاون رییس جمهوری خبرداد: استفاده از انرژی اتمی برای حفظ محیط‌زیست

فروسیلیسیم خمین یکی از تصمیمات راهبردی شستان است

  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • RSS
  • آرشیو
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی

تمامی حقوق پایگاه خبری اقتصاد انرژی محفوظ است